بررسی کمپکتور و انواع
کمپکتور چیست؟
کمپکتور کردن یا کمپکت سازی را فرآیندی گویند که در آن با نیرویی مکانیک چگالی یک ماده را افزایش می دهند. در عملیات Compact space سازی، با کاهش محیط خالی بین مولکول تشکیل دهنده خاک و آسفالت آنها را Compact می نمایند، به مرور زمان ماده سست و کم مقاومت نشست می کند و به صورت طبیعی خود را متراکم ایجاد میشود. در عمل Compact سازی یا فشرده کردن با ایجاد نیروهای مکانیکی گوناگون، زمان مورد نیاز برای فشرده سازی را از ماه ها به ساعت ها کاهش می دهیم. مکانیزم عملکرد در کمپکتورهای صفحه ای به این صورت است که در کمپکتورهای صفحه ای لرزش ایجاد شده از روتور گریز از مرکز به صفحه کمپکتور انتقال داده میشود. ارتعاش در صفحه کمپکتور، ماشین را رو به جلو حمل می کند. حرکت ارتعاشی همراه با وزن دستگاه عمل فشرده سازی یا کمپکت کردن را ممکن می سازد. کمپکتور دارای کاربری های متعددی از جمله فشرده سازی، کمپکت، کوبنده خاک، زیرسازی، پی سازی، پی ریزی، متراکم کننده خاک می باشد.
کمپکتور کردن
کاربری كمپكتور چیست؟؟:
در زمینه فشرده کردن و متراكم كردن سطحی مصالح ساختمان و خاكی و سنگی می باشد. جهت کیفیت زیر سازی بهتر مناسب از جماه در پروژه ای عمران و کانال کشی در کف کانال کاربرد مناسبی دارد:
کاربری كمپكتور چیست؟؟:
انواع کمپکتور:
” انواع کمپکتور ها وزن دستگاه صفحه زیرین کهخ موتور کوپل شده انتخاب میشود، همچنین کنترل برای متراکم کردن مصالح ساختمانی بهره می برد. کمپکتور ها در واقع مکمل غلتک ها می باشند. نوع دستی کمپکتور مناسب برای ساختمان ها با محوطه فضای کم و پروژه ها یحفاری کانال با عرض کم مناسب است.
انواع کمپکتور از نظر سوخت (کمپکتور بنزینی – کمپکتور دیزلی)
مشخصات فنی کمپکتور
كمپكتور ها در اندازه و ابعاد متنوع ساخته شده اند و بستگی پروزه کار دارد و همچنین با قدرت ضربه 1.5تن تا 6 تن در سانتی متر به پیمانکاران ارائه می گردد. کمپکتور ها از لحاظ انواع و ساختار بر اساس سوخت و شاسی به دو گروه متفاوت تقسیم می شوند.
انواع کمپکتور از لحاظ سوخت
انواع کمپکتور از لحاظ ساختار موتور و تولیبد قدرت و سوخت به 2 دسته تقسیم می شوند:
انواع کمپکتور از لحاظ ساختار شاسی یا بدنه_body
انواع کمپکتور قابل ارائه به پیمانکاران بر اساس نوع شاسی :
-
کمپکتور صفحه ای
-
کمپکتور فنری
کمپکتور صفحه ای یعنی چه نو ع کمپکتوری؟
پیشترین و کاریردی ترین مصرف این نوع ار انواع کمپکتور در محیط هایی است که با محدودیت مواجههیستیم و امکان مانور حرکتی زیاد می باشد. از کاربری های کمپکتور صفحه می توان به در پیاده رو جهت زیر سازی سنگ فرش، محوطه سازی، حیاط سازی، ساخت کارگاه و کارخانه ها، ، کمپکت، کوبنده خاک، زیرسازی، پی سازی، پی ریزی، متراکم کننده خاک، فشرده سازی خاک، شن، ماسه و آسفالت اشاره نمود.
کمپکتور فنری یعنی چیست؟
کمپکتور صفحه ای
اصولا این نوع محصول در فضا های با فضای کم و محدود مانند لکه گیری آسفالت، پی ریزی ساختمان، کار حفاری کانال و … استفاده می شود. از اصلی ترین کاربری های کمپکتور فنری می توان به فشرده سازی یا کمپکت کردن کانال های کوچک آب اشاره نمود که در این مکان هان امکان استفاده از کمپکتور های بزرگ یا صفحه ای وجود ندارد.
کمپکتور دستی
لطفا جهت دسترسی به هر گونه اطلاعات فنی، اعم از مشخصات فنی کمپکتور و یا لیست قیمت کمپکتور مانند قیمت کمپکتور قورباغه ای و صفحه ای و یا لیست قیمت برند ها مانند قیمت کمپکتور روبین،و هوندا
برنده های تولیدی شاسي كمپكتور
- شاسی کمپکتور هيساكی ساخت کشور مالزی
- شاسی کمپکتور ميكاسای ساخت کشور ژاپن
- شاسی کمپکتور هوپت ساخت کشور سنگاپور
- شاسی کمپکتور كوپاز ساخت کشور کره
همچنین کمپکتور چينی و کمپکتور ايرانی موجود می باشد.
میعار و انتخاب میزان کارآیی کمپکتورها:
دو میعار مهم کمپکتورها که و تشخیص میزان کارآیی آن ها می باشند عبارتند از:
-
ابعاد صفحه
-
مقدار نیرویی که در هر بار ضربه وارد می کند بر حسب کیلونیوتن
کمپکتورها در ابعاد گوناگون و از قدرت کوبش 1.5 تن و 6 تنبر سانتیمتر مربع در بازار موجود می باشند.
موتور های کمپکتور
برندهای زیر باشند:
سرعت حرکت درCompactor
سرعت حرکت در compactor به عواملی مانند اقدرت حرکت دستگاه سراشیبی زمین نوع سطح، نوع پی ریز و …بستگی دارد. بطوری که دستگاه در تک تک این عوامل سرعت های مختلفی خواهد داشت. برای مثال در محلی که سراشببی زمین صفر و سطح آن از خاک نرم باشد، با کمپبه قدرت 5 اسب بخار و ضربه 1.5 با وزن تقریبی 80 کیلو گرم، سرعت بیشتری خواهد داشت نسبت به کامپکتوری که در شیب +3 و خاکی با دانه های شکسته و ضربه 3 تن با وزن 200 کیلو باشد.
قدرت ضربه در compactor
قدرت ضربه در کومپکتور از 1 تن الی8 تن است که بعضی از مدل های 1500 کیلو و 3 تن استفاده می شود. بر حسب قدرت موتور، ابعاد صفحه و وزن خود دستگاه محاسبه می شود.
حداکثر راندمان کاری در روز
همانطور که در قسمت بالا توضیخات سرعت در کامپکتورها بیان شد حداکثر راندمان کاری در کمپکتورها متفاوت است و باید به این موضوعات این مطلب را نیز اضافه نمود که در هر 3 ساعت کار 30 دقیقه استراحت به دستگاه داده شود جهت جلوگیری از فشار زیاد به دستگاه.
مصرف سوخت و نوع سوخت
ا از نظر تامین نیرو به سه گزینه کلی بنزینی گازوئیلی و برقی تقسیم می شود که اغلب آنها بنزینی هستند. مصرف سوخت در دستگاه به راندمان کاری مرتبط است به طور میانگین حدود 1 لیتر در ساعت.
مکانیزم عمل کرد compactor
کمپکتور وسیله ای جهت فشار سازی سطح می باشد تا عمل پی ریزی سازی با دقت انجام شود. طرز عملکرد کمپکتورها به این صورت می باشد که قدرت نیرو که از موتور به صورت چرخشی به وسیله فولی و تسمه به شفت متصل به لنگ وارد می شود و شفت را با سرعتی به چرخش در می آورد که باعث پرش صفحه کمپکتور بشود. در هر بار چرخش و لرزش یک بار عمل کوبش انجام می شود. و این امکان استقامت بیشری به پی ریز میدهد
دانه بندی خوب و جهت فشرده کردن
تمامی سطح و خاکاز دانه بزرگ گرفته تا دانه های کوچک و مخلوطی، همه قابل فشرده کردن می باشند ولی از نظر فشار و مقاومت با هم متفاوت میباشند و این موضوع مورد بحث می باشد که سرعت حرکت ، مقدار انسجام و غیره همه در نوع دانه بندی خاک جهت کمپکت کردن مورد بررسی است. دانه های گرد و در اصطلاح رودخانه ای، نرم و دارای سطح صیقلی میباشند که اصطکاک کمتری ایجاد کرده و سرعت حرکت را افزایش می دهد. در سوی دیگر دانه های شکسته و زبر می باشند که کامپکت کردن آنها کمی مشکل تر است و باید به دفعات این کار انجام شود که مرطوب کردن آنها باعث سهولت کار می شود.
از چه نوع کمکتور برای فشرده کردن کردن باید استفاده کرد؟
برای استفاده از کمکتور هها باید به فضایاجرایی توجه نمود به این طریق که کمپکتور صفحه ای سبک یا سنگین نسبت به نوع خاک سطح محاسبه می شود. بدین صورت که برای کوبیدن سطوح در انجام عملیات هایی با فضای اندک همانند کانال ها و راه های محل عبورلوله یا کابل های مخابراتی یا برق کشی، از کمپکتورهای قورباغه ای یا پرشی استفاده می شود.
لوازم یدکی انواع کمکتور
در کامپکتور ها قطعات مصرفی شامل مورد های هستند که بیشترین خرابی بر روی آن قرار دارد. مانند قسمت موتور دستهاستارت و پایه هندل که عمل استارت اولیه را بر عهده دارد، همچنین درقسمت سیم گاز و اجزاء داخلی و در قسمت شاسی فنر میانی که اغلب از جنس لاستیک می باشد ک
سرویس و نگهداری کامپکتورها
جهت افزایش طول عمر کمپکتور و سالم ماندن دستگاه می بایست اقداماتی را انجام داد. از جمله:
- تعویض روغن در هر 30 ساعت
- فیلتر هوا برسی قرار گرفته و نظافت شود.
- هر 200 ساعت نیاز به تعمیرات و سرویس دارد.
- ماهی یکبار نیازمند به آچارکشی می باشد.
- سیم گاز و هندل همواره مورد چک باشد.